Foto: Steen Andersen samt Alexandre Boudet/Shutterstock

 Den der lille hjort, den kan få danske jægere til at gå i vild affekt!”

Ordene kom fra Peter Zobel engang tilbage i 2005, da jeg havde fornøjelsen af atter at besøge ham på Bækkeskov Gods lidt nord for Præstø en hverdag uden for jagtsæsonen sammen med et par kammerater fra det sydlige Afrika.

Theo de Marrilac var den ene af de to, som Zobel henvendte sig til, mens han pegede på et par af de i hundredevis af bukkeopsatser, som hang i hans store jagtstue vest for hovedbygningen.

Både Theo og hans forretningspartner Steve Williams ser forundret på Peter Zobel og bryder ud i munden på hinanden med et ”det, der lille dyr?”

Theo er professionel jæger med et CV, der tæller alle de fem store, de syv farlige og alt det andet, der hører sig til i det vilde Afrika. Aftenen hos Zobel har handlet om at introducere Zimbabwe som et potentielt jagtrevir for storvildt over for en gruppe danske jægere. De to afrikaneres forundring bliver kun større, da de erfarer, at alle de jægere, de nu i et par timer har talt passioneret med om storvildtjagt, tilhører samme kategori: De bliver ramt af feber og febrile fejltagelser, når den velvoksne men i forhold til næsehorn og elefanter ganske lille råbuk dukker op ude...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: