Nattejagt

Skumle planer

termiske riffelsigter Indrømmet! Jeg har i hemmelighed gået og forelsket mig en smule i de halvfrække termiske riffelsigter og fantaseret om at få dem afprøvet på praktisk jagt. Sveriges velvilligt voksende vildsvinebestand har gennem årene lagt ryg til mange af mine skumle planer, og over sommeren lykkedes det mig at få samlet tilladelser og produkter ind til at påbegynde en egentlig test. Som for så mange andre lagde Coronaen desværre en tung dæmper på mine jagt-planer, men riffelsigterne skulle med på jagt! Det er ikke uinteressant at læse om specifikationer på nye enheder og skyde varme kartofler på skydebaner, men nogle af de spændende detaljer dukker først op, når man bruger sigterne i praksis og har mulighed for at betragte de samme dyr under samme vejrforhold med flere forskellige enheder samtidig.

Termisk spotter

Termisk spotterPå nattejagt har jeg i mange år brugt en termisk spotter til at skabe hurtigt overblik og nemt opdage vildtet i mørket. Dette elektroniske vidunder opgraderes løbende til nyeste udgave og er med mig i Sverige, uanset om jeg er på stillesiddende jagt på en åtelplads eller går omkring på mørke marker på smygjakt. Den lille og handy størrelse af spotteren gør det nemt at skanne...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: