Ragout på rådyr

FRYSERMØDE I FEBRUAR

Så sluttede jagtsæsonen officielt (man er vel altid på jagt efter et eller andet?), og det er tid til at gøre status og i øvrigt få opdateret jagtjournalen, som jeg også nævnte sidst. Nu skal sæsonens vildt komme til sin ret (eller i sidste ende bliver det jo til min ret), for der skal kreeres nye retter med fasan, elg, sneppe, due, gås, vildsvin, rå- og kronvildt.

Vi er halvejs igennem vinterhalvåret, og det markeres ved Kyndelmisse d. 2. februar. I gamle dage var det skik, at man på landet gjorde status over forrådet, og hvad man havde tilbage i spisekammeret efter jul og januar. Det samme bør vi som jægere gøre. Vi skal gøre status over, hvad der ligger af vildt i fryseren fra i år (eller de sidste 4 år!) og planlægge at få tilberedt og spist det hele, inden foråret med bukkejagten melder sig.

En gang om året holder jeg ´frysermøde´ med mine to iskolde venner i kælderen. Jeg rømmer dem fuldstændig og sorterer ud i alt, hvad der måtte gemme sig af knækkede halvsmeltede ispinde, hjemmelavet hyldeblomstsaft på sprængt plastikdunk, sammenfrosne bærklumper fra haven, revnede poser hvorpå mærkatet for længst er røget af eller fryseposer med et uigenkendeligt, lettere...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: