Fotograf: Betina Hastoft

Opskrift til 4 personer

Vilde kødboller: 

1 løg
1 fed hvidløg
500 g hakket vildtkød, evt. inderlår, klump, bov
½ spsk. salt
1½ spsk. mel
½ dl piskefløde
1 stort æg

Festlig kålsalat med smag:

3 forårsløg
3 gulerødder
2 røde snackpeber
1 kinakål
evt. sesam- eller Nigellafrø

Dressing:

3 spsk. revet frisk ingefær
1 lime, saften
3 spsk. soja
4 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sesamolie
3 spsk. olivenolie

Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Rør det hakkede vildtkød med løg, hvidløg og de øvrige ingredienser til en sej fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter. 

Rens forårsløgene og skræl gulerødderne. Halver snackpeberne og fjern kerner og stilk Snit grøntsager og kål i fine i tynde strimler, kom dem i en skål og vend dem sammen til en farverig salat. 

Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til små kødboller (str. valnød), sæt dem på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gennemstegte.

Skræl ingefæren og riv den fint i en skål. Tilsæt limesaft, soja og chilisauce, og rør sammen. Dryp til sidst med sesam- og olivenolie og rør konstant til dressingen samler sig. Vend halvdelen af dressingen i salaten og drys evt. med sesam- eller Nigellafrø. 

Kom de lune kødboller på panden med resten af dressingen og steg dem i 1 minut (glasering). Server de glaserede kødboller til den festlige kålsalat. 

TIP: Du kan også glasere kødbollerne i gastrik (se modsatte side).    

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: