Opskriften er fra bogen “Jagt forbi” af Klavs Styrbæk & René Jantzen.

Koteletter
8 koteletter af sommerbuk
1 god håndfuld solbærblade

3 spsk. balsamicoeddike
af god kvalitet

Olivenolie til stegning

Garniturer
200 g bøffelmozzarella

1 dl rigtigt god olivenolie
Salt og peber

12 tykke, hvide, lokale asparges

40 g kapers

2 dl neutral olie til stegning

1 salatløg

En eller flere slags bitre salater, som f.eks. rucola, mælkebøtte, ramsløg eller skvalderkål

Salt og peber
Lidt olivenolie og balsamicoeddike

Forslag garniture
Løvstikkerabarber

Bagt aubergine

Forberedelser

  • Krydr koteletterne, læg dem i en pose med knuste solbærblade og balsamico, og luk posen. Masser kødet lidt, og sæt koteletterne på køl 1 times tid.
  • Riv mozzarella i lange flager, krydr godt med salt, peber og olivenolie, og lad osten stå i marinaden ved stuetemperatur.
  • Skræl de hvide asparges, og lad dem stå tildækket med aspargesskrællerne til at holde dem fugtige.
  • Dræn kapers godt, steg dem i varm olie ved 165°, og læg dem på fedtsugende papir.
  • Pil og skær løget i små både, skyl nogle håndfulde bitre salater, og tør dem godt.

Umiddelbart inden servering

  • Steg dyrekoteletterne på en varm pande i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • Kog de hvide asparges et par minutter i godt saltet vand, til de stadig er sprøde.

Anretning

Anret kød og asparges på et smukt fad eller tallerkner med mozzarella og salater, og dryp lidt olivenolie og balsamico over.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: