Opskriften er fra bogen “Jagt forbi” af Klavs Styrbæk & René Jantzen.
Koteletter
8 koteletter af sommerbuk
1 god håndfuld solbærblade3 spsk. balsamicoeddike
af god kvalitetOlivenolie til stegning
Garniturer
200 g bøffelmozzarella1 dl rigtigt god olivenolie
Salt og peber12 tykke, hvide, lokale asparges
40 g kapers
2 dl neutral olie til stegning
1 salatløg
En eller flere slags bitre salater, som f.eks. rucola, mælkebøtte, ramsløg eller skvalderkål
Salt og peber
Lidt olivenolie og balsamicoeddikeForslag garniture
LøvstikkerabarberBagt aubergine
Forberedelser
- Krydr koteletterne, læg dem i en pose med knuste solbærblade og balsamico, og luk posen. Masser kødet lidt, og sæt koteletterne på køl 1 times tid.
- Riv mozzarella i lange flager, krydr godt med salt, peber og olivenolie, og lad osten stå i marinaden ved stuetemperatur.
- Skræl de hvide asparges, og lad dem stå tildækket med aspargesskrællerne til at holde dem fugtige.
- Dræn kapers godt, steg dem i varm olie ved 165°, og læg dem på fedtsugende papir.
- Pil og skær løget i små både, skyl nogle håndfulde bitre salater, og tør dem godt.
Umiddelbart inden servering
- Steg dyrekoteletterne på en varm pande i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Kog de hvide asparges et par minutter i godt saltet vand, til de stadig er sprøde.
Anretning
Anret kød og asparges på et smukt fad eller tallerkner med mozzarella og salater, og dryp lidt olivenolie og balsamico over.