Foto: Rene Jantzen

FRITTER
Bagekartofler
Salt
Rapsolie
Vand
1.5 dl eddike

KARAMELLISEREDE LØG
Løg
Salt/peber
25 gram smør
1 spsk brun farin
1 spsk engelsk sauce
1 spsk balsamico

THOUSAND ISLAND DRESSING
200g mayo
1/2 løg finthakket
2 store syltede agurker – finthakket
1 spsk ketchup
1 spsk sød sennep
1 stor teskefuld paprika
1 teskefuld hvidløgspulver
1/2 tsk sukker
1,5 spsk hvidvinseddike
Salt/Peber

BURGERBØFFER
500 gram vildkød eller oksekød
(Hakket bacon tilsættes ved vildtkød) på
grund af lav fedtindhold
Salt/peber
Aromat
1 æggeblomme
Smør/olie til stegning
Brioche burgerboller

Fremgangsmåde

FRITTER
• Bagekartoflerne skæres i fritter/stænger og lægges i koldt vand i 30 minutter.
• Herefter kommes de i en gryde med letsaltet vand + 1,5 dl eddike og koges 10-12 minutter.
• Stilles til afkøling.
• Fritterne vendes i olivenolie og lægges på en bradepande og drysses med maldon salt.
• Sættes i en 200° varmluft ovn i 60 minutter.
• (Vendes efter 30 minutter).

KARAMELLISEREDE LØG
• Løgene snittes i tynde skiver og steges gyldne i smørret. Tilsæt de øvrige ingredienser og steg ved lav varme til de lækreste karamelliserede løg.

THOUSAND ISLAND DRESSING
• Bland alle ingredienserne og stil på køl 1/2 times tid inden servering.
• Dressingen anvendes både i burgerne og som dyppelse til fritterne.

BURGERBØFFER
• Bland ingredienserne, indtil du har en lind ensartet fars.
• Form den til det antal kugler (bøffer), du ønsker.
• Læg kuglerne enkeltvis på en brandvarm pande med lidt fedtstof på – tryk/smash kuglen helt flad med en spatel/kop/underkop eller en ægte burgerpresser (et helt uundværligt køkkenredskab) og opnå den lækreste stegeskorpe.
• Jo højere fedtprocent – jo bedre stegeskorpe.

Vi fik en tomatsalat til for samvittigheden skyld….

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: