Opskriften er fra bogen “Hey! Det er vildt” af Julie Hey
Foto Betina Hasthof

Ingredienser

4 – 6 Personer

800 – 1000 g Vildtbov/klump

1 Løg

3 Fed hvidløg

2 Gulerødder

1 Spsk. Olivenolie

1 Spsk. Smør

Timian

1 Lille dåse tomatpuré 70G

4 Dl Rødvin

4 Dl Vildt-/Oksebouillon

2 Dl Vand

 

3 Gulerødder

300g Svampe

1 Glas Perleløg, 190g

150g Bacontern

Salt & Peber

Evt. Jævner

Persille

Fremgangsmåde

  • Rens Kødet for hinder og større sener, og skær kødet i tern.Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Skræl 2 gulerødder, og skær dem i grove skiver.
  • Varm olie og smør op i en gryde, og brun kødet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og 4-6 timiankviste, og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og vend rundt. Hæld vin i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon og vand, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer.
  • Si saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op af gryden, og læg det i saucen. Kassér de kogte løg og gulerødder. Lad sauce og kød simre i 20-30 minutter uden låg.
  • Skræl 3 gulerødder, og skær dem i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte. Si væden fra perleløgene. Rist baconen af på en tør pande. Tilsæt gulerødder, svampe og perleløg, og rist i 5...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: