Opskriften er fra bogen “Hey! Det er vildt” af Julie Hey
Foto Betina Hasthof
Ingredienser
4 – 6 Personer
800 – 1000 g Vildtbov/klump
1 Løg
3 Fed hvidløg
2 Gulerødder
1 Spsk. Olivenolie
1 Spsk. Smør
Timian
1 Lille dåse tomatpuré 70G
4 Dl Rødvin
4 Dl Vildt-/Oksebouillon
2 Dl Vand
3 Gulerødder
300g Svampe
1 Glas Perleløg, 190g
150g Bacontern
Salt & Peber
Evt. Jævner
Persille
Fremgangsmåde
- Rens Kødet for hinder og større sener, og skær kødet i tern.Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Skræl 2 gulerødder, og skær dem i grove skiver.
- Varm olie og smør op i en gryde, og brun kødet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og 4-6 timiankviste, og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og vend rundt. Hæld vin i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon og vand, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer.
- Si saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op af gryden, og læg det i saucen. Kassér de kogte løg og gulerødder. Lad sauce og kød simre i 20-30 minutter uden låg.
- Skræl 3 gulerødder, og skær dem i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte. Si væden fra perleløgene. Rist baconen af på en tør pande. Tilsæt gulerødder, svampe og perleløg, og rist i 5...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her.
Log ind og læs artiklen straks: