Opskriften er fra bogen “Hey! Det er vildt” af Julie Hey
Foto: Betina Hasthof

Ingredienser

4 – 6 Personer

800 – 1000 g Vildtbov/klump

1 Løg

3 Fed hvidløg

2 Gulerødder

1 Spsk. Olivenolie

1 Spsk. Smør

Timian

1 Lille dåse tomatpuré 70G

4 Dl Rødvin

4 Dl Vildt-/Oksebouillon

2 Dl Vand

 

3 Gulerødder

300g Svampe

1 Glas Perleløg, 190g

150g Bacontern

Salt & Peber

Evt. Jævner

Persille

Fremgangsmåde

  • Rens Kødet for hinder og større sener, og skær kødet i tern.Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Skræl 2 gulerødder, og skær dem i grove skiver.
  • Varm olie og smør op i en gryde, og brun kødet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og 4-6 timiankviste, og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og vend rundt. Hæld vin i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon og vand, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer.
  • Si saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op af gryden, og læg det i saucen. Kassér de kogte løg og gulerødder. Lad sauce og kød simre i 20-30 minutter uden låg.
  • Skræl 3 gulerødder, og skær dem i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte. Si væden fra perleløgene. Rist baconen af på en tør pande. Tilsæt gulerødder, svampe og perleløg, og rist i 5 minutter.
  • Hæld hele blandingen i saucen med kødet, og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen.

Anretning

Drys evt. med krydderurter, og server med brød eller bagt kartoffelmos. God appetit!

 

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: