Oversættelse: Niels Dygaard

Jeg er så heldig at være i stand til at tage på jagt over hele kloden, men når det er sagt: hvis det ikke lykkes mig at komme på jagt efter thar mindst én gang om året herhjemme i New Zealand, begynder jeg at få abstinenssymptomer. Det er modbydeligt.

De Sydlige Alper når det hele er bedst.

Ingen tid at spilde

Så, da to venner fra Norge kontaktede mig og forhørte sig om jagt på tahr og gemser i løbet af vinteren, var jeg ikke sen til at opfordre dem til at komme på besøg – selvfølgelig på betingelse af, at jeg kunne få lov til at være med. Espen Haugeland og Ronnie Røiseland tog turen hele vejen fra Lyngdal i Norge ned til mig i Levin. I samme øjeblik som de steg ud af flyveren, læssede jeg dem ombord i min pick-up og kørte direkte ned til færgen for at tiltræde vores tur til Sydøen. ”I gutter kan slappe af på båden, lad os ikke spilde kostbar jagttid,” sagde jeg.

I juni er det højsæson for jagt på thar og gemse, så min plan var at tage ud til vestkysten til Fox Glacier, inden vi ville flyve ind til ”The Tai Poutine Mountain Park”. Men vi skulle først gøre et par stop undervejs. En anden jagtkammerat var fløjet til Blenheim, en lille by på toppen af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: