Jagt og teknologi
Jagt og teknologi

For godt 7000 år siden gik vore forfædre her i Danmark på jagt med bue og pil. Jagt og teknologi var noget andet dengang. Jagt krævede viden og kunnen, og har nok ikke været en let sag. Det er nok ikke urimeligt at antage, at jagten ofte strakte sig over flere dage, hvor jægerne måtte følge dyrene på deres vandring, og jagten har nok heller ikke været succesfuld hver gang.

Siden er der forholdsvis langsomt sket en udvikling af vore jagtredskaber – både hvad angår buen til den moderne compoundbue med sigtemidler, stabilisatorer, releaseaftræk og lysende pile med GPS-anordninger til ildvåben i form af haglgeværer og rifler, men i vore dage kører udviklingen af jagtrelevante teknologiske tiltag med en hastighed, der kan tage pusten fra enhver.

Foto: Gorodenkoff, Aris-Tect Group og Atlantist Studio/Shutterstock samt producenterne.

Lad mig straks sige, at jeg holder rigtig meget af mine jagtremedier, fra de dyre pürschstøvler, der med højteknologi er fremstillet, så de både er komfortable, lette og næsten lydløse, til mine andre beklædningsgenstande, knive, skydevåben, sigtekikkert og afstandsmåler. Jagt er svær, og når jeg tænker på, hvordan vore forfædre med deres primitive jagtremedier formåede at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: