Foto: Hornady, Bent H. Iversen og Shutterstock

Efter indskydningen og testen på skydebanen af Hornadys Superformance 10,7 gram SST – som er indgående beskrevet i marts-udgaven af Mit Jagtblad – blev ammunitionen testet på praktisk jagt, hvor alle deltagere skulle anvende denne ammunition.

Jagten foregik under det årlige Zeiss Media Driven Hunt arrangement i Laubach i nærheden af Frankfurt i Tyskland.

Første jagtdag

Vejret var ikke det bedste. Det regnede det meste af tiden, og alt var gennemblødt.

Jeg fik anvist en ældre glat og mosbegroet skydestige i et kuperet område med gamle bøgetræer bag mig og nogle tætte grantræer foran mig, hvor der var ryddet en passage på fem-seks meter i bredden og ca. 75 meter i længden.

Skydestigen egnede sig sikkert fint til anstandsjagt, hvor jægeren helst skal kunne sidde ubemærket og afgive skud i ro og mag, men til drivjagt var den ikke så egnet pga. begrænset plads, og fordi man ikke kunne stå op eller skyde bagud. Der var heller ikke plads til at svinge riflen hverken til venstre eller til højre.

Udsigten fra den anviste skydestige.

Da jagten begyndte, lød det nærmest, som om der var udbrudt en mindre krig. Det meste af skydningen kom fra min venstre side, hvilket...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: