Foto: Claus Bech

Det er stadig nat, da jeg kører op langs Roskilde Fjord. For en måned eller to siden ville solen allerede have ligget lige under horisonten, men her i sensommeren er dagene blevet mærkbart kortere. Det er dog lunt i vejret, og det er uvant at indlede jagtsæsonen på gæs nu, flere uger inden d. 1. september. Jeg er for ung til at have oplevet duejagten i skjorteærmer i august, som mange ældre jægere taler om, så dette er så at sige nyt territorium for mig.

I mørket, længere fremme ad den smalle vej, kan jeg se tændte billygter, og da jeg kommer nærmere, vinker Andreas mig ind til siden og ind på en gårdsplads. Andreas’ bedstemor bor på denne gård, hele hans familie bor i dette område og har gjort det i generationer, selv bor han kort herfra. Han smiler og byder velkommen, nu skal vi på jagt, og bag ham står en traktor i tomgang med en ladvogn, hvorpå de andre er i færd med at lægge vores lokkere og skjul.

Det er folkene bag DK WAI, der sælger udstyr til gåse- og buejagt, som har inviteret os på jagt denne morgen. Dennis, den ene af de to dansk-amerikanske brødre, der står bag firmaet, er her i dag sammen med sin voksne datter Stefanie, så vi bliver fire skytter i skjulene i dag.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: