Foto: Jonas Nørregaard

Nogle rejser til New Zealand, andre sparer sammen til Afrika eller andre eksotiske destinationer, men trangen til at drage ud på jagteventyr er ikke noget nyt fænomen.

Nanok -Nordøstgrønlandsk Kompagni Nanok

Består af frivillige og ulønnede, håndplukkede personer med en særlig tilknytning til Grønland, der arbejder for at sikre Nordøstgrønlands kulturminder og bygninger. Nanok har siden 1991 renoveret og vedligeholdt mere end 50 historiske hytter, huse og fangstationer.

I september 1919 byggede Nordøstgrønlands Fangstkompagni, NANOK, en række fangststationer på den grønlandske østkyst. De er alle ganske velbevarede, og en af hytterne ligger i den nordligste del af Dove Bugt, lige ved udmundingen af den store Lakse Elv. Den beskedne hytte, som er den eneste på kysten med panoramavindue, ligger cirka 50 kilometer øst for Danmarkshavn, hvor Mylius Erichsens ”Danmark-ekspedition” få år tidligere overvintrede på deres skæbnesvangre, men alligevel succesfulde ekspedition for at kortlægge den sidste bid af Grønland.

Det lille hus blev bygget og befolket af unge, danske, eventyrlystne mænd med jagt i blodet.

Placeringen af fangststationen blev valgt strategisk i forhold til jagt og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: