Foto: Aage Krogsdam, Steen Andersen/Shutterstock

Vi sidder ved bålet i vores lille teltlejr, og mens solens sidste stråler forsvinder bag fjeldene, er vi gået i gang med  at tilberede en stor gryde med rensdyrkød.  Efter nogen tid koger  vandet i gryden, og vi starter vores festmåltid. Mens vi spiser, underholder  vi  hinanden om vores oplevelser de fire dage i den grønlandske ødemark. Vi gik sammen to og to, og i løbet af de fire dage  er  det blevet til omkring 80 km’s gang i det krævende terræn. Vi skød dyrene  cirka 15 km. fra,  hvor vi nu spiser sammen, og vi brugte tre dage på at bære kød og gevir ned fra fjeldet. Det var fysisk krævende.

Starten

Vores jagttur startede i Kangerlussuaq, hvor Niels og jeg mødtes med Søren. Senere skulle vi møde hans grønlandske jagtkammerat  og fangstmand Tobias. Han var  allerede  nede ved havnen i Sdr. Strømfjord  for at gøre båden klar. Fra havnen i byen sejlede vi knap en snes kilometer ud i fjorden, hvor vi gik i land. Båden blev slæbt 5-6 meter op over fjordens vandoverflade.  På  et lille plateau cirka 60 meter over fjorden slog vi et stort telt op, hvor vi skulle overnatte.  Så snart det var mørkt, kravlede vi i soveposerne. Vi havde...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: