
Foto: Aage Krogsdam, Steen Andersen/Shutterstock
Vi sidder ved bålet i vores lille teltlejr, og mens solens sidste stråler forsvinder bag fjeldene, er vi gået i gang med at tilberede en stor gryde med rensdyrkød. Efter nogen tid koger vandet i gryden, og vi starter vores festmåltid. Mens vi spiser, underholder vi hinanden om vores oplevelser de fire dage i den grønlandske ødemark. Vi gik sammen to og to, og i løbet af de fire dage er det blevet til omkring 80 km’s gang i det krævende terræn. Vi skød dyrene cirka 15 km. fra, hvor vi nu spiser sammen, og vi brugte tre dage på at bære kød og gevir ned fra fjeldet. Det var fysisk krævende.
Starten
Vores jagttur startede i Kangerlussuaq, hvor Niels og jeg mødtes med Søren. Senere skulle vi møde hans grønlandske jagtkammerat og fangstmand Tobias. Han var allerede nede ved havnen i Sdr. Strømfjord for at gøre båden klar. Fra havnen i byen sejlede vi knap en snes kilometer ud i fjorden, hvor vi gik i land. Båden blev slæbt 5-6 meter op over fjordens vandoverflade. På et lille plateau cirka 60 meter over fjorden slog vi et stort telt op, hvor vi skulle overnatte. Så snart det var mørkt, kravlede vi i soveposerne. Vi havde...