Foto: Niels Busch

Alle jægere bør træne med haglbøssen inden sæsonstart – men langtfra alle gør det. På trods af navnet er traditionel jagtskydning heller ikke den optimale måde at pudse sin skydefærdighed af på før jagtsæsonen. Skydeformen blev udviklet, da jagtformerne var anderledes, og den giver kun begrænsede muligheder for træning til skud på drevne fugle.

Ved jagtskydning kommer duerne i fire forskellige retninger, og det er glimrende til optræning af begyndere og let øvede. Men for erfarne skytter er jagtskydning ikke ideel. Ikke fordi jagtskydning er let. Det er konkurrencesport i sin egen ret, og det er bestemt ikke nemt at opnå høje træfprocenter af både singleduer og dubletter. Men stor variation rummer skydningen ikke, og er banen bare nogenlunde velbesøgt, er der ofte tale om ganske lange ventetider mellem de enkelte skudserier.

Det er formentlig af disse årsager, at andre jagtrelaterede former for skydning er blevet stadig mere populære herhjemme – de forskellige former for sporting, hvoraf Jægersporting og Compak-sporting er de mest udbredte.

Ny form for skydning

I de senere år har en ny form for jagtrelateret skydning dog vundet indpas – Lerdueklapjagt. Flere og flere jægere...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: