Så kom sommeren over os og måneden, hvor vi som ofte længes efter ferie, strand, vand, grill, rosé og masser af kolde øl. Afslapning og ren nydelse – om det så er i hængekøjen med en god bog, i strandkanten med børn og skovle eller alene i en hochsitz på udkig efter den sidste sommerbuk. Åh ferie! Kom bare an – jeg er bevæbnet og klar! Men der er aldrig to (jægere), som ønsker helt samme form for ferie. Nogle længes efter at komme sydpå, få varmet skindet op og slappe af i solen, mens andre i højere grad ønsker at komme ud og vandre i fjelde eller gå på endnu én af de fordanskede stier som Camøno, Amaramino eller… Domino?

Selv holder jeg ikke ferie om sommeren, da jeg er lykkelig gift med en landmand og bor på en gård. Så der arbejdes i døgndrift, lige så snart høsten sætter ind, og her gælder devisen: Uden mad og drikke, duer høsten ikke! Så der skal laves mad i mængder og mættes mange munde. Heldigvis er fryseren fyldt med vildt fra sidste jagtsæson, så der bliver lavet vildtgryder, fasansovs, vilde deller og l’andsagne til det arbejdende folk. Så dækkes der op i marken, og vi samles alle mand (og landkone) om måltidet. De lyse sommeraftener, hvor vi kan høste, pløje eller så,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: