NYD DIN MAD

’Uden mad og drikke, så duer livet ikke’ – er blot endnu én af mine mange omformulerede køkkenleveregler, og dem har jeg en del af. Men hvad der altid har fascineret mig er, at der er vildt forskellige holdninger til det at spise. Nogle elsker simpelthen bare al mad, mens andre desværre aldrig synes at kunne få nok. Der er mennesker, som nyder hvert et måltid, som var det deres sidste, hvorimod nogle synes, at det er total tidspilde eller et nødvendigt onde. Så drastiske er mine betragtninger ikke, men jeg kan til en vis grænse forstå de forskellige holdninger til at skulle spise for at leve eller at leve for at spise.

Jeg kan godt selv lide at spise, men bestemt ikke alt. Ikke at jeg er kræsen (jeg er kun vældig ’allergisk’ overfor melon), men jeg gider ikke at bruge min tid på at spise mad af ringe kvalitet. Jeg har i de seneste år fået den særegenhed, at jeg kun gider at spise måltider eller ting, som jeg nyder.

Jeg er simpelthen blevet for gammel til dåsemad på dej, præfabrikerede retter i plastik eller en hurtig klam-slam-burger fra quickfabrikken. Det bliver et rungende NEJ TAK herfra! Mad som bare bliver slugt – bliver hurtigt fortrudt! Så vil jeg hellere mærke sult, hvilket jo...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: