Idé og udarbejdelse: Julie Hey
Fotograf: Betina Hastoft og          

Friterede vilde ruller 

af Julie Hey med vildt god inspiration fra Mark Lundgaard

Jeg skal hilse og sige, at du sagtens kan bruge hakket kød fra alle slags vildtarter. Det smager godt, uanset hvad du kommer i. 

For det er lidt af et faktum, at alt der kommer i en frituregryde, som udgangspunkt er virkelig lækkert,” Citat fra den to-stjernede Michelin-kok!

12-20 stk. afhængig af størrelse

Farsfyld:

160 g udblødte tørrede svampe evt. shiitake
150 g glasnudler
60 g bambusskud (fra dåse)
1 løg
3 fed hvidløg
1 gulerod
250 g hakket gåse- el. fasankød
15 g frisk ingefær
1 æg
2 spsk. soja
3 spsk. østerssauce
½ tsk. chilipulver
¼ tsk. peber
2 tsk. sukker
frisk koriander 

Ruller:

1 æg
20 forårsrulleplader (str. S) fra frost
1½ liter friteringsolie el. vindruekerneolie
evt. sød chilisauce til servering

Tilbered glasnudlerne efter anvisning på pakken. Afkøl nudlerne i koldt vand og klip dem i mindre stykker. Hæld væden fra bambusskud og svampe, og skær dem i tynde strimler.

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl guleroden og riv den groft. 

Rør kødet med løg, hvidløg, gulerod, glasnudler, bambus, svampe og fintrevet ingefær. Tilsæt æg, soja, østerssauce, chili, peber, sukker og hakket koriander. Rør det godt sammen og lad farsen trække i 30 minutter.  

Pisk ægget i en skål. Læg en plade forårsrulledej på et bræt, som ’en ruder el. rombe’ med et af hjørnerne pegende ind mod dig selv. Kom ca. 2 spsk. farsfyld på pladen lige under midten, og fold det nederste hjørne stramt ind over farsen. Fold herefter de to sider ind over midten og pensl lidt æg på øverste snip. Rul herefter rullen sammen i retningen væk fra dig selv.

Varm olien op i en gryde til ca. 180 grader. Steg et par forårsruller ad gangen, til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle. 

Server de vildt sprøde ruller med sød chilisauce og f.eks. med en asiatisk kålsalat.  

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: