Fotos: Aske Rif Torbensen

(Til 2 personer)

Sauterede grøntsager

Ærter
Olivenolie eller smør
1 citron
Friske vilde grøntsager som strandbede, strandmælde og strandkål (man kan også sagtens bruge asparges, broccolini, grønne bønner, sukker ærter, palmekål eller grønkål i stedet for)
3 små stilksporesvampe eller andre svampe.

Saltimbocca

2 fasanbrystfileter
1 pakke parmaskinke
1 bundt gråbynke eller salvie
1 dl mel
50 g smør
0,5 tsk. groft havsalt

Urtesauce

2 dl hvidvin
50 g smør
1 bundt friske ramsløg eller basilikum
Salt og peber

Sauterede grøntsager

Skyld grøntsagerne og svampene, skær dem i mindre stykker, og pil ærterne fra bælgen. Steg svampene på en pande, til de er gyldne, og derefter grøntsagerne i en smule smør eller olie. Tilsæt herefter ærter, og smag til med salt (strandurter er altid en smule salte i sig selv, så de behøver mindre salt), peber og citronsaft. Klargør fasanbrystfileterne, og læg dem ud på et skærebræt.

Saltimbocca

Bank fasanbrysterne en smule flade med hjælp fra en kødhammer eller lignende. Krydr fileterne med salt, og læg et stykke parmaskinke samt en smule bynkeblade ovenpå. Klargør i mellemtiden en pande med en blanding af smør og olivenolie. Vend filetterne i mel, og steg dem gyldne på den brandvarme pande (ca. 1-2 minutter på hver side, alt efter hvor tynde dine fasanfileter er). Tilsæt hvidvinen i det sidste halve minut af tilberedningstiden. Lad saltimboccaerne simre i vinen i et halvt minuts tid. Tag dem af panden, og lad dem hvile på en tallerken indtil anretningen.

Urtesauce

I samme pande koges hvidvinen ind til det halve, hvorefter smør og ramsløg røres sammen med vin og kødsafter, indtil du står med en tyk, cremet sauce. Husk at smage til med salt. Anret de sauterede grøntsager på en tallerken med fasan-saltimboccaen ovenpå. Kom et par skefulde sauce henover, og drys med spiselige blomster som røllike, ramsløg, strandfladbælg.

Stephanie Straube Alemanno

Stephanie er tidligere deltager i Masterchef, uddannet arkæolog og indehaver af madbloggen Snilde.dk. Hun arrangerer jævnligt sanketure for Smag på Aarhus samt for diverse festivaler og højskoler.

Snilde – Blog for kreativt håndelag og kærlighed til mad

Læs ogsåFyldig Fasansuppe – god og varm til kolde dage

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: