Foto: Johannes Krarup og Heym

De senere år har det gentagne gange slået mig, at jeg ser meget få rifler fra Heym på hylderne i danske jagtbutikker og i hænderne på danske jægere og skytter. I grunden besynderligt, for Heym nyder enorm anderkendelse i eksempelvis USA og hos professionelle jægere i Afrika og Australien.

Heym er et hæderkronet firma, som har mere end 150 år på bagen, beliggende i Gleichamberg nærmest lige midt i Tyskland.
Mange har måske set Heym rifler, hvor der er stemplet ”Krupp Laufstahl”. Det finder man på kombinationsvåben fra firmaet men også på deres repeterrifler. Heym laver udelukkende kvalitetsrifler og er også et stort navn inden for dobbeltrifler.

Heym laver ikke prisbillige våben under 10.000 kroner. De laver derimod våben i den ypperste klasse, hvor det kan gøre ondt i pengepungen. Heym producerer grundlæggende tre repeterrifler. En rettrækker, som hedder SR30, og så laver de større storvildtsrifler med noget, der er nærmest identisk med en Mauser 98 lås, samt deres basismodel, som hedder SR 21, og som i Danmark kan erhverves for omkring 15.000 kroner. Det er denne sidste model, som vi ser nærmere på i det følgende.

Forskæftet er smalt og med snabel-afslutning.

Testriflen er i tysk stil. Den...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: