Kineserne kalder Pére Davids hjorten (Elaphurus davidianus) for ”Milu” eller mere uformelt ”sibuxiang”, som betyder ”ingen af de fire”. Navnet hentyder til hjortens lidt spøjse udseende – eller som kineserne selv forklarer det: ”Klove som en ko, men ikke en ko, hals som en kamel, men ikke en kamel, gevir som en hjort, men ikke en hjort, hale som et æsel, men ikke et æsel”.

Ingen ved med sikkerhed, præcist hvor Père Davids hjorten har sit naturlige udbredelsesområde. Det besynderlige faktum skyldes, at hjortene på det kinesiske fastland formentlig har været udryddet på den frie vildtbane i århundreder. Faktisk er der forskere, som mener, at hjorten ikke har eksisteret i vild tilstand på fastlandet i op imod 1.200 – 1.500 år!

At det overhovedet er muligt at opleve hjortene i vore dage skyldes, at mange generationer af kinesiske kejsere har holdt disse hjorte i private jagtparker. Det er med andre ord udelukkende på grund af disse kejseres jagtinteresse, at hjortene endnu eksisterede på fastlandet i året 1865, hvor den franske missionær Arman David (Père David betyder Fader David) til sin forbavselse fandt en lille rudel af disse hjorte i den indhegnede kejserlige jagtpark Nanyuan, som lå i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: