Foto: Christian Rysgaard

Amerikanske KUIU har kun været på markedet i godt et årti, men har allerede en stor fanskare verden over. De sælger primært letvægtsjagttøj til den mere krævende bjergjagt, men har også en del andet gear i deres program. Det gælder fx telte. Deres mest populære model er Mountain Star 2p, som blev introduceret allerede i 2013. I 2017 kom en lettere opgraderet version, som fx har mulighed for gearhylde inde i teltet, og med signalorange fortelt. Den store sællert ligger dog i vægten, knapt 1.5 kg., og så er der plads til 2 personer. Det er ikke meget, og det er ret imponerende, hvor funktionelt teltet er, selvom der er skåret ned på materialerne. Faktisk er teltet så let, at, når du slår det op, er det en god idé at sætte to pløkker i hjørnerne af teltet op imod vinden, så det ikke blæser væk.

I hver ende er der en god åbning til at sikre luftgennemstrømning, selv om alle døre er lukkede. Bemærk i øvrigt de to krydsende stænger, der holdes sammen af en lille karabinhage, og som selve telt klikkes på.

Mountain Star er bygget op omkring et såkaldt exoskelet, der blot består af to lange stænger og en helt kort. Systemet betyder, at stængerne ikke sidder inden for...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: