Foto: HIKMICRO

HIKMICRO lancerede en ny opdateret udgave af deres digitale infrarøde sigtekikkert kaldet ALPEX LRF 4K, og jeg nåede at få den mellem fingrene allerede i starten af januar. Der er tale om en særdeles toptunet digital sigtekikkert med 30mm rør i klassisk format, og en smule ekstra lir, hvis du vælger udgaven med integreret afstandsmåler (og det er oplagt at gøre). Hjertet i enheden er en særdeles lysfølsom CMOS-sensor i seriøse 3840×2160 pixels opløsning, der fungerer i både dag- og nattilstand. Linsen er 50mm med F1.2 blænde, der særdeles nyttigt kan justeres manuelt op til F2.5 for lysfølsomhed. Den funktion er velkendt fra spejlreflekskameraer, men jeg har aldrig tidligere set det på digitale sigtekikkerter. Skærmen er fuld HD OLED-skærm med afrundede sider og udfylder derfor en væsentlig større del af øjeboxen.

Menusystem er afpasset, så hjørnerne ikke udnyttes til ikoner mm – Det fungerer virkelig godt, selvom videoerne af uransagelig grund også beskæres tilsvarende.Sigtet kan indskydes direkte via menusystem med knapperne og tilbyder den efterhånden uundværlige Freeze funktion under justeringen af sigtemidlet.

Udgaven med integreret afstandsmåler tilbyder ballistisk understøttelse af din aktuelle jagtammunition direkte i displayet. Sigtet er godt og vel 44cm langt og vejer 1221g inklusiv batterier, herunder et enkelt udskifteligt og opladeligt standard 18650 batteri, smart! Prisen er desuden virkelig god, og jeg har absolut ingen klagepunkter efter testen. Tror rent faktisk, at dette sigte bliver suveræn markeds-vinder for 2024, en titel som Pulsar Digex C50 ellers har siddet hårdt på de sidste 2½ år.

Vejledende udsalgspris for LRF-modellen er 8.799 kr. mens udgaven uden afstandsmåler koster 7.399 kr. – Find nærmeste forhandler på xtrahunt.dk

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: