Gravjægere i Danmark er nok ikke dem, der er flest af, når det kommer til antallet, men de er måske nogle af de jægere, der har de største jagtrevirer at holde øje med. Gravjægernes passion for arbejdet med de små gravhunderacer samt deres viden om de snu ræve gør, at de fleste gravjægere er yderst velkomne gæster mange steder, og særligt hvis deres hund også går i naturgrave.

Jesper Larsen er en af disse gravjægere, og han har netop afsluttet højsæsonen for gravjagten, som topper i januar, når rolletiden for rævene begynder.

Jesper Larsen med sin Jack Russel Maggi. Foto: Anders Larsen og Erni/Shutterstock.

Jesper blev for alvor bidt af gravjagt for ti år siden, efter han var blevet introduceret til jagtformen af sin onkel. Det var især arbejdet med de små gravhunderacer, som selvstændigt tager arbejdet op med ræven under jorden, der fangede ham.

Fuld af spænding

Det er let at forstå Jespers glæde ved gravjagt, når man først selv har prøvet det, for det er yderst spændende. Når først hunden er gået i graven, og man hører den gø nede fra mørket, stiger spændingsniveauet med det samme, og alle ens sanser skærpes.

Hunden går kun i graven, hvis den fornemmer, at der er noget at komme efter,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: