Selvom det er forår, er det bedst at fortsætte fodring af fasaner og agerhøns i maj; specielt nu, hvor de ligger på rede og ruger.  Derfor er det vigtigt, at de rugende fugle har let adgang til foder og vand.  Dog kan de første fasankyllinger allerede være på benene her i maj, og så er det vigtigt, at du også giver dem tilskudsfoder ud over deres føde i form af frø, blade, larver, græshopper og insekter.

Du skal være opmærksom på, at du skal fodre dér, hvor der er mulighed for naturlig føde netop i form af insekter til både fasankyllinger og agerhønekyllinger. Den naturlige føde kan du så supplere med færdigfoder købt hos grovvareselskaberne med flere.

De fleste foderfirmaer har forskellige foderblandinger både til voksne fugle og kyllinger, alt sammen typer af foder, som netop passer til dit behov.

Foto: WildMedia og Sandra Standbridge/Shutterstock

Efter at fasankyllingerne er klækket og cirka fire uger frem, udvikles kyllingernes immunforsvar. Derfor skal foderet have et højt energi- og proteinindhold, samtidig med at der skal være aminosyrer med biologisk høj værdi i foderet. Efter fire uger udvikles kyllingers skelet, og det betyder, at foderet i denne periode skal indeholde calcium, fosfor,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: