Fasan

Et pust af forår – det er også marts, selvom vi stadig kan have hård frost og masser af sne. Men som regel møder vi i marts vores første forårsbebuder – lærken, som trods en snebyge slår sine optimistiske triller under de mørke sneskyer, hvor solen nu og da strejfer igennem.

Og foråret er lige om hjørnet, og med det vågner reviret så småt. Skulle det falde i med hård frost og sne, så husk stadig at hjælpe pattedyr og fugle med lidt mad. Efter en lang og måske udmarvende vinter kæmper alle for at overleve den sidste periode, inden alt igen bliver lyst.

Ringduen ligger allerede på sine første æg, og harekillinger springer lystigt omkring, og vi kan også være heldige at se de første ræveunger ved birkeroden henne i den bare løvskov.
I marts kan vi også nyde synet af en masse råvildt, som i spring på op til 20 dyr esser på de nysåede marker eller på de kraftige grønne vintersædsmarker.

Foråret er her for alvor, selvom det kan være ustadigt og sætte ind med et par dages sne og kulde. Men nu begynder fugle og pattedyr at lægge fundamentet for den vildbestand, som vi jægerne høster af senere på året. Men det går ikke stille af, fugle og pattedyr kæmper for overlevelse, og det hele er én...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: