Tekst: Torben Møller-Nielsen
Foto: Torben Møller-Nielsen og Finn Sakslev Andersen

I disse tider tales der meget om natur og biodiversitet. Naturen har trange kår, og jægerne i almindelighed, og det professionelle jagtvæsen i særdeleshed, beskyldes ofte for udelukkende at tænke på at producere vildt til afskydning og nærmest gøre mere skade end gavn, når vi plejer og passer naturen. Men passer det?

Vildtforvalter Rasmus H. Rasmussen.

Jeg besøgte Rasmus H. Rasmussen en våd efterårsdag i november. Rasmus blev i en alder af 24 år ansat som vildtforvalter på Bognæs i Roskilde Fjord – det var tilbage i april 2017, og han kan derfor betegnes som den nye generation af professionelle vildtforvaltere i Danmark. Rasmus kastede sig efter et kort intermezzo med badminton på højeste plan over natur og jagt og har, trods sin unge alder, uddannelser som Skov- og Naturtekniker med speciale i natur- og vildtpleje, en vildtforvalteruddannelse fra Kalø og en uddannelse som Herregårdsjæger med i rygsækken. Så baggrunden er i orden.

Dåvildt på Bognæs

Bognæs består af 530 hektar skov, mark/eng og strandeng, og den privatejede halvø ligger usædvanligt smukt i bunden af fjorden. Den primære jagt på Bognæs er efter...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: