Foto Steen Andersen og Benjamin B, Lillian Tveit, Ondrej Prosicky, Giedriius, Hubert Schwarz, FloridaStock, Risto Puranen samt Estherosp/Shutterstock

Guding er de finske jægeres kælenavn for hannerne af edderfugl. Jagten går ind den 1. juni og varer i blot 15 dage. Det er en jagt, der fortrinsvis drives af de lokale jægere, så da muligheden for at komme med opstod, slog jeg straks til.

Derfor fly til Helsinki, bil til Hangø og i motorbåd til den lille ø Morgonland.

Her mødte min jagtkammerat Klaus og jeg fire medlemmer af Hangöudds Skärgårdsjagtforening, Erik, Jari, Per og Robert.

Morgonland

Skal du på jagt i Finland, skal du kunne dokumentere, at du har jagttegn i Danmark. Denne dokumentation skal du sende til den person eller organisation, der har inviteret dig. De fremsender så dokumentationen til den lokale Jaktvårdsförening i Finland, der så bestiller et indbetalingskort fra jæger-registret. Det sendes til dig, du betaler, og så fungerer indbetalingskortet som jagttegn.

Jagttegnet er gyldigt i et år fra 1. august til 31 juli året efter. Til jagttegnet, der i virkeligheden er en vildtplejeafgift, er tilknyttet en jægerforsikring. Denne forsikring dækker en eventuel personskade, som er sket ved brug...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: