Jeg har kendt ”Thomas havjæger” i mange år. Han er nok den mest passionerede havjæger, man kan forestille sig, og da han samtidig er nyjægerkoordinator, har vi haft virkelig mange snakke om alt med jagt og særligt med nyjægere og havjagt. Derfor kan det virkelig undre, at vi aldrig har været på havet sammen, når nu vi begge er glade for motorbådsjagt. Vi har forsøgt mange gange gennem årene, men det har aldrig lige passet, eller også har en nyjæger fået pladsen på dagen, og det kan jeg jo ikke andet end bifalde.

Men nu skulle det være!

Læs også: Sikkerhed på havjagten

Vejret var perfekt. Dagen var tom. Og da det var en hverdag, var der sikkert også rigeligt med plads på vandet. Jeg havde glædet mig meget, og selvom det jo er farligt at få sine forhåbninger op, så gjorde det ingenting i det her tilfælde.

Det helt rigtige setup til havjagt

En af de gode ting, ved at være afsted med en erfaren havjæger, er, at der er helt styr på setuppet. Det har været afprøvet så mange gange, og de justeringer, som har været nødvendige, er allerede sket. Jeg kunne derfor blot stå lidt på afstand og se båden blive sat ud i vandet, traileren kørt på land igen, og alt gjort klart til jagt.

Det gjaldt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: