Foto: Morten S. Knudsen samt Johan van Beilen, Kirk Hewlett, Ondrej Prosicky, Klaas Vledder, Giedriius, FloridaStock.

Allerede da jeg ankom til havnen, kunne jeg ligesom fornemme, at det ville blive en virkelig hyggelig dag. For jeg blev råbt an, lige efter jeg havde sat bilen. Højt og direkte, som én sømand til en anden. Derefter blev jeg hjulpet godt ombord af Henrik og Birger, som er de to øvrige jægere, der skal med ud denne dag foruden Anders, der ejer den store motorbåd.

Henrik og Anders har haft mange ture sammen, og det mærker man tydeligt på den livlige samtale og på de lystige drillerier. I sådan et hjerteligt selskab er det nemt at føle sig både velkommen og i godt humør.

Vi har ikke mere end lagt fra land, og Henrik sat sig ved roret, før kaffen bliver lavet og rundstykkerne fundet frem. Forude venter halv times sejlads, før vi passerer Frederiksværk lysthavn og damper ud i Issefjorden, hvor der må jagtes fra motorbåd.
Under rundstykkerne og den godmodige stemning er der fin tid til at få afklaret ikke mindst sikkerheden ombord.

Det er edderfugle-kokkene, der er bud efter denne dejlige efterårsdag, for hunnerne er som bekendt fredet, og når det kommer til lige netop edderfugl, så er det...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: