Foto: Krzysztof Sieniawski og Steen Andersen samt Karol Waszkiewicz/Shutterstock

Hjorten står perfekt med siden til. Kuglefanget er fint. Bakken bag hjorten stiger mange hundrede meter. Der er kun ét problem.

Mellem min riffels munding og den irske sikahjort med det knækkede horn er en mandshøj busk. Den eneste i 80 meters omkreds. Men der står hjortens og dér står jeg med min riffel i skydestokken.

Kerry, når det er bedst.

En fastlåst stilling. En passiv position, hvor jeg venter på, at hjorten tager et par skridt i den for mig rigtige retning.

Det er en handlingslammet situation, som jeg befinder mig dårligt i. Rigtig dårligt.

Alt andet er ellers perfekt. Selv det irske vejr viser sig fra sin bedste og mildeste side. Solopgang ude i horisonten mod sydvest. Store bræmmer af blå himmel mellem de rosafarvede og orange morgenskyer. Rolig og stabil vind, som kommer på tværs mellem hjorten og mig. Fremkommeligt terræn uden store tuer eller anden høj vegetation – altså bortset fra den pokkers busk, som nu har sat det hele i stå.

Det tager sin tid at afsøge de store bjergsider

Det er Nika Jagtrejser, der har arrangeret denne jagtrejse til det sydvestlige Irland i det legendariske Karry. Vi jager under ledelse...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: