Foto: Johannes Krarup og Shutterstock

Jeg lagde mig pænt ned på jorden med rumpen i vejret. To jægere havde deres ret til at tildele mig hver et stokkeslag, fordi de havde været vidne til, at jeg skød min første vagtel. Jagtselskabet var heldigvis ikke så stort denne morgen, hvor jeg skød min første vagtel. Traditionen er et stokkeslag for hver deltagende jæger. Efter de to slag fik jeg overdraget min stok, hvor der stod indskrevet, hvor og hvornår jeg havde skudt min første vagtel. Nu var jeg indviet som vagteljæger.

Præriens små kanonkugler

For mere end 20 år siden var jeg på jagt i Canada i provinsen Alberta. Her fik jeg mulighed for at jage agerhøns på den åbne prærie. Det er den agerhøne, som canadierne kalder ’Hungarian Partridge’ eller endnu kortere ’hun’.

Det er den samme agerhøne (Perdix Perdix), som vi har i Europa og Danmark, og den er blevet udsat i Canada og USA. Jagten i Canada var desværre ikke med hund. Jeg kørte rundt til udvalgte steder, hvor jeg havde fået fortalt, at jeg kunne finde agerhøns, og nogle gange så jeg agerhønsene på grusvejen, hvor de samlede småsten til kråserne. Så gik man til fods ud for at finde agerhønsene, som var fløjet et kort stykke ind på...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: