Foto: Johannes Krarup og Tweed Media

Når man kører igennem landskabet i Polen og ser landbrugsdriften, kan det være meget forskelligartet. Noget af landbruget er blevet meget moderniseret og effektiviseret. Andre steder er landbruget, som da min bedstefar var landmand: simple traktorer, ældre markredskaber, gamle malkemaskiner, og undertiden kan man møde en hestevogn, som trækker træ hjem til det lille husmandsted.

Mange steder i Polen oplever landbruget en udvikling i dag, som svarer til husmændenes udvikling efter 2. Verdenskrig: De springer sikkert et par led over, og udviklingen går hurtigt. År for år kommer der små tilføjelser på husene og forbedringer i indretninger. Mange af husene på landet har store nyttehaver, hvor der dyrkes grøntsager til eget brug, og både bytte-økonomien og selvforsyningen trives.

Polen byder både på landbrug og store skovarealer.

Man finder stadig kornmarker med et væld af ukrudtsplanter. For en landmand er det måske ikke et ønskesyn, men for jægeren, der skatter råvildtet, er det et kønt syn. Den slags marker er et eldorado for råvildtet, der finder et overvældende forrådskammer af varierende kost. Jeg elsker de smukke polske skovenge, hvor der kan være et væld af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: