” Der er, hvad man har brug for og ikke mere.”

Foto: Johannes Krarup

Nikko Stirling er en producent, som udelukkende beskæftiger sig med jagtoptik. Firmaet blev grundlagt for 65 år siden af den australsk fødte Malcolm Fuller. I 1950’erne entrerede han med nogle af de fremspirende japanske optikfabrikker. Udgangspunktet var optik i den billige ende. I de senere år er de begyndt at lave sigtekikkerter i mellemprisklassen. Jeg har dog endnu ikke set noget produkt fra dem, som kan gøre sig gældende blandt den ypperste kvalitetsoptik.

Enkel

Nikko Stirling Ultimax serien er på mange måder ganske simpel. Der er ikke monteret komplicerende betjeningsanordninger på den. Linjerne i selve designet nærmer sig det klassiske på nær det, at traditionelle kanter er blevet afrundet. Umiddelbart får man indtryk af en god begyndermodel for den nye jæger.

Testkikkerten er et enkelt produkt uden komplicerende dikkedarer.

50 eller 56 mm.

Der er mange og uophørlige diskussioner om objektivets størrelse. Der er dem, der hævder, at alt over 40 mm er unødvendigt. Hvis man skyder med mellemforstørrelse på 5-6x, så er dette korrekt. Da behøver du ikke at have større udtrædelsespupil på en sigtekikkert. I den sammenhæng er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: