Inde

Som med en del af Leicas produkter er designet underspillet, men elegant. Den sorte krop med det røde logo ser godt og skarpt ud. Frontobjektivet er 24 mm i diameter, og okularet afrunder den meget enkle form. 

Kikkerten føles robust og solid, med en let kampvægt på 480 gram. Alle gevind, tårne og justeringsskruer går let og fast. Forstørrelsesindstillingen fandt jeg dog at være en kende stram, så den blev besværlig at indstille hurtigt med riflen i anlæg. Et throw lever kan varmt anbefales for at få den fulde funktion ud af kikkerten. Et sådan laver Leica ikke selv, så der må man ud at finde et, der passer.

Belysningen af sigtepunktet kan indstilles mellem 10 forskellige lysstyrker. Det er ikke alle, der er relevante for drivjagt, da de første fire til fem niveauer er for svage til at bruge effektivt i dagslys. Hvert andet klik på justeringen slukker for lyset, så det er meget nemmere at finde den passende justering hurtigt igen. Det kan også spare lidt på batteriet, at man kun skal flytte et hak.
Lyset, modsat de dyrere kikkerter fra Leica, slukker ikke af sig selv.

Trådkorset er det helt enkelte tysk L-4a, i andet fokalplan. Det står meget fint og skarpt i sigtebilledet. Sigtepunktet er ret...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: