Leica Fortis 6 2-12x50 er med en vægt på 700 gram i den tunge ende af sigtekikkerter i samme kategori. Men den er en letvægter i sammenligning med taktiske langdistance-sigtekikkerter.

Foto: Johannes Krarup og Leica

Leica sender en topklasse sigtekikkert på markedet med tanke på prisbevidste kunder. Johannes Krarup har testet den på praktisk jagt samt på skydebanen. Her er hans vurdering.

Navnet Leica stammer fra en sammentrækning af Leitz Camera. Firmaets stamfader er Ernst Leitz, som døde i 1920. Sønnen overtog firmaet efterfølgende. Firmaet tog sin begyndelse med mikroskoper, men har senere udvidet med en række andre produkter. Leica er i dag stadig stor på mikroskoper og laver nogle af de fineste kameraer, denne verden har set.

Leica Fortis 6 2-12×50 er med en vægt på 700 gram i den tunge ende af sigtekikkerter i samme kategori. Men den er en letvægter i sammenligning med taktiske langdistance-sigtekikkerter.

Leica har ikke en lang historie med sigtekikkerter, hvis man sammenligner med de gamle hæderkronede firmaer Zeiss, Kahles, Swarovski, Karl Kaps og Schmidt & Bender. Leica har derimod en lang historie med håndkikkerter. De producerede deres første håndkikkert i 1907. Jeg har selv i mere end 10 år brugt to generationer af Leica Geovid – en håndkikkert med afstandsmåler. Kvaliteten på disse kikkerter er i topklasse, både hvad angår optik og elektronik.

Leica gjorde et spædt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: