Biksemad
600 g. reelt kød af kølle, mørbrad
eller ryg
1 kvist løvstikke eller gransideskud
4 spsk. soya
500 g. små, nye kartofler
Hvide asparges
1 bdt. radiser
1 stort løg

Rygeostsmør
200 g. smør v. stuetemperatur
100 g. sødmælksrygeost

Forslag garniture
Syltede bær, f.eks. hyben, tyttebær
eller løvstikkerabarber.

Garniture
En vildtgremolata af revet skal af citrus, finthakket løg og lidt hvidløg. Kan eventuelt tilføres nye variationer i duft og smag med naturens urter.

Forberedelser

  • Fjern hinder, og soignér dyrekødet, skær kødet i ens tern
    ca. 1½ x 3 cm. og læg stykkerne i en pose.
  • Mort, blend eller hak løvstikke eller gransideskud, og bland med soya, put blandingen i posen med kødet, massér det hele lidt og lad kødet stå i marinaden 1 times tid.
  • Skrab kartoflerne og kog dem i vand med salt, til de er møre.
  • Skræl de hvide asparges og kog dem i vand med salt, til de stadig har bid.
  • Skyl radiserne og skær dem i skiver, pil løget og hak det.

Rygeostsmør

  • Pisk smørret hvidt med en håndmixer.
  • Rør rygeosten med kværnet peber og rør det forsigtigt med det piskede smør, så det kun bliver delvist blandet, lad den cremede rygeostsmør stå ved stuetemperatur til servering.

Biksemad

  • Halvér de lidt større kartofler og skær asparges i stykker, der passer til kartoflerne.
  • Rist kødet i små portioner på en varm pande – det skal helst være rødt – og krydr godt med salt og peber. Læg stykkerne på et fad.
  • Steg løgene på panden og vend kartofler og asparges deri, krydr godt med salt og peber og fordel grøntsagerne over kødet.

Servering

Drys radiser og gremolata over biksemaden og servér det cremede rygeostsmør som nogle skefulde på biksemaden og à part i en skål.
Gremolata og et syrligt/sødt modspil fra syltede bær vil passe godt til.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: