
Biksemad
600 g. reelt kød af kølle, mørbrad
eller ryg
1 kvist løvstikke eller gransideskud
4 spsk. soya
500 g. små, nye kartofler
Hvide asparges
1 bdt. radiser
1 stort løgRygeostsmør
200 g. smør v. stuetemperatur
100 g. sødmælksrygeostForslag garniture
Syltede bær, f.eks. hyben, tyttebær
eller løvstikkerabarber.Garniture
En vildtgremolata af revet skal af citrus, finthakket løg og lidt hvidløg. Kan eventuelt tilføres nye variationer i duft og smag med naturens urter.
Forberedelser
- Fjern hinder, og soignér dyrekødet, skær kødet i ens tern
ca. 1½ x 3 cm. og læg stykkerne i en pose. - Mort, blend eller hak løvstikke eller gransideskud, og bland med soya, put blandingen i posen med kødet, massér det hele lidt og lad kødet stå i marinaden 1 times tid.
- Skrab kartoflerne og kog dem i vand med salt, til de er møre.
- Skræl de hvide asparges og kog dem i vand med salt, til de stadig har bid.
- Skyl radiserne og skær dem i skiver, pil løget og hak det.
Rygeostsmør
- Pisk smørret hvidt med en håndmixer.
- Rør rygeosten med kværnet peber og rør det forsigtigt med det piskede smør, så det kun bliver delvist blandet, lad den cremede rygeostsmør stå ved stuetemperatur til servering.
Biksemad
- Halvér de...
Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her.
Log ind og læs artiklen straks: