RÅ I LYSEGRØNT SELSKAB

Tillykke med fødselsdagen! Den dag, som mange riffeljægere spændt ser frem til år efter år. Bukkejagten d. 16. maj!

Og måske, er bukkejagten i år endnu mere ventet, da corona-krisen har slået ring om rigtig mange i de seneste måneder. Jeg er glad for, at denne pandemi ikke startede i efteråret, så den jagtsæson blev påvirket, og at vi herefter kun havde mørke måneder i sigte. Nu kom den i stedet efter, at vinteren – eller rettere sagt regnen havde sluppet sit tag, og hvor foråret viste sig fra sin lyse side. Mange har derfor benyttet tiden til at nyde naturen i dens allersmukkeste pragt, hvor naturen bogstavelig talt eksploderer i lysegrønne farver. Lysegrøn fra skovbund til trækrone.

Lige nu er mange af de danske skovbunde fyldt med de fineste ramsløg, så det er bare om at komme ud med snittekniv, køkkensaks og kurv. Ramsløgsblade er spiselige og har en elegant duft af hvidløg, og deres små hvide blomster smager skønt og pynter flot på en forårssalat af spæde grøntsager eller nye kartofler. Ramsløg er perfekt selskab til vildt, og det er nemt lige at stoppe lidt blade i harelommen, når man alligevel er derude.

Skyl ikke bladene, men se dem efter for urenheder og tør...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: