Foto: Izabela Pienkowska

Gravjagt er ved at være en meget uforudsigelig og spændende jagtform. En jagtform, som i dag især udøves af få passionerede jægere landet over, som enten anvender terriere af forskellige racer eller gravhunde. Gravjagten er under stadig forandring, for mange år siden blev grævlingen fredet, men til gengæld er mårhund og vaskebjørn kommet til som jagtbart rovvildt. Ræveskind kunne for få år siden koste et anseeligt beløb og havde en værdi som pelsværk, men i dag skydes de fleste ræve, fordi de udgør en trussel for småvildtet.

Lovgivning og oplæring af hunde til gravjagt i Danmark

Ved udgangen af 2016 blev rævehold i Danmark udfaset (bekendtgørelsen af lov om forbud mod hold af ræv. Lov nr. 466 af 12. juni 2009 og lov nr. 378 af 15. april 2014). Denne lov satte et endegyldigt punktum for oplæring og træning af  hunde  til gravjagt i Danmark. Loven foreskriver ikke et egentligt forbud mod oplæring, men kun erhvervsmæssigt rævehold. Ingen specialklubber inden for de gravarbejdende hunderacer har dog  ønsket at fortsætte med oplæring eller afprøvning af hunde. Danmarks Jægerforbund har i en treårig periode arbejdet på et nyt alternativ til oplæring af de...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: