Foto: Magnus Lejhall

Hvis du overvejer at tage på jagt i Sverige, vil jeg på det varmeste anbefale dig at kigge nærmere på Johannishus Gods. Her er flot natur, en voksende vildtbestand og rige muligheder for at få gode jagtoplevelser.

Anderledes kunne det dog have set ud, hvis tingene ikke havde taget en positiv drejning her på det smukke gods i Blekinge.

Johannishus Gods

Det er Blekinges største jordejendom, og tilmed en af de større i Sverige. Hele ejendommen strækker sig over et 32 kilometer langt område og har et totalareal på 8250 hektar, hvoraf skovbruget udgør 6026 hektar.

Hans Wachtmeister er 11. generation på Johannishus Gods, som han driver sammen med hustruen Maria. Som Blekinges største planteavler har de fra sommeren 2018 påbegyndt omlægningen af de 645 hektar agerbrug til økologi, og de forventer at være fuldt omlagt til økologi i 2021.

Godset er kendt for deres meget velorganiserede og gode drivjagter, hvor de dominerende arter er vildsvin, elg, kron- og dåvildt samt rådyr.

Det smukke gods har for så vidt altid været et kendt jagtgods og var i tidernes morgen mest kendt for deres fantastiske bukkejagter, selvom der ikke var meget økonomi i vildtforvaltning dengang. Til gengæld...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: