Hunden er menneskets bedste ven

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven, og at jagthunden er jægerens bedste ven. Det er sikkert rigtigt, men er jægeren jagthundens bedste ven?

Det tror man jo nok, at man er, men mange jægere gør det nu ret vanskeligt for hunden at forstå sin fører. Uden at vide det naturligvis. Jeg vil vove en påstand: Hvis en jæger ikke giver hunden menneskelige egenskaber, men sender de rigtige signaler, som hunden kan forstå, så er der ikke noget, en hund hellere vil, end at gøre, hvad dens fører ønsker. Det handler om kommunikation, lige så meget som træning. Det tager nogen tid at kunne læse sin hund, men man kommer langt, hvis man ser sagen fra en lidt anden vinkel.

Nej, hunden er egentlig ikke trofast. ”Jamen, han sidder da der og ser trofast ud?” Næ. Han sidder og prøver som en vanvittig at forstå, hvad du som fører vil have den til. Den er kun trofast over for sig selv, men vil hjertens gerne udføre de opgaver, den bliver stillet. For en hund er et flokdyr, og den er programmeret til at samarbejde med resten af flokken, da det kommer den selv til gode. Hvis den oplever at være i en flok med dårligt lederskab, så må den på et tidspunkt resignere, og så vil den klare sig selv. Imod sin vilje og af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: