Foto Niels Busch

Gå langsomt frem – det går hurtigst i det lange løb!

Den tidlige jagt

En jagtform, der er mulig tidligt på sæsonen, og som kan være rigtig sjov med en veltrænet hund, er jagt fra skjul på ænder eller duer. De mange stille timer i skjulet med hunden og den store fornøjelse, når alt klapper, og hunden udfører sine opgaver til UG, er ubeskrivelig. Men skal det opnås, kræver det forberedelse og træning. Her vil jeg gennemgå tre af de vigtige færdigheder, som hunden bør mestre for at være en fornøjelse at have med på jagt fra skjul.

Færdighed #1: Ro på post

Jagt fra skjul kan byde på lang ventetid, hvor der ingen aktivitet er. Faktisk fylder ventetiden ofte størstedelen af jagtoplevelsen, og det er derfor lige så vigtigt at få lært hunden at være i ro, som det er at træne de faktiske apporteringsopgaver. En succesfuld træning af “ro på post” er efter min mening forskellen mellem, om jagtoplevelsen bliver en fornøjelse eller ej. Der er ikke noget mere irriterende end at sidde og vente på fuglene med en hund, der ikke kan sidde stille eller som sidder og piber. Det kan derfor godt betale sig at lægge en massiv indsats i denne træning.

For de fleste hunde, der har været med på...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: