Foto: Steen Andersen samt Alexander Chibirkin, Isaias Miciu Nicolaevici, Vitalii_Mamchuk, Vitalii_Mamchuk, Alvant, Alexander_Evgenyevich, Rodimov, Chris Gandy, Brian Lasenby, kdshutterbugs, Metz Eric, Steve Oehlenschlager

Igennem en jagthunds karriere bliver hundeejeren til stadighed nødt til at træffe en række beslutninger, som handler om hundens sundhed, trivsel og adfærd. En proces, der byder på et utal af problemstillinger, der begynder allerede, mens man overvejer, hvilken hund man vil købe, og fortsætter, til hunden sættes i træning og sidenhen medbringes på jagt.
Når det kommer til problemstillingen omkring til- eller fravalg af neutralisering (som man tidligere kaldte for sterilisering), er tid en vigtig faktor, det er nemlig ikke helt uden betydning, hvornår man eventuelt vælger at neutralisere sin hund.

Spørgsmålet er så, om det overhovedet er værd at overveje neutralisering, og hvordan forholder det sig lige med alternativerne til dette?

1. Hanhund eller tæve til jagt

Befinder man sig i den indledende fase med anskaffelse af jagthund, følger efter racevalget beslutningen om hundens køn.

Mens valget af race ofte baserer sig på ønsker og behov af lidt mere objektiv karakter -såsom ønsket...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: