Tekst og foto: Mads Dengsø Jessen

Med buen får din jagt en ekstra dimension

På dette tidspunkt er buen anskaffet og den første træning i gang. Men hvordan er det lige med selve buetegnet? Hvad skal jeg kunne, og hvor kan jeg lære det? Og ikke mindst – hvornår er det tid til at tage prøven.
Vejen til buetegnet er ikke besværlig, men der er dog et par skæringspunkter, du skal være opmærksom på. Derfor har vi udstukket en kort gennemgang af ruten, og hvordan den første jagt spænder af.

Til bueprøven skal de pile, du vil testes med, skyde med samme kraft som lavest tilladte anslagsenergi, altså 40 Joule. Det skal du have styr på, inden du går til prøven, for alle bliver tjekket, og skyder du ikke med nok kraft, får du ikke lov at gå op.

Kurser og prøven

Der er to vigtige datoer, som du skal notere dig – den 9. januar og den 9. juni. Inden disse datoer skal din buejagtkursuslærer indberette dig som aspirant til bueprøven. Skal du på bukkejagt med buen, er det altså inden 9. januar, du skal have tilmeldt dig (eller gennemført) det obligatoriske buekursus, og ser du frem til efterårsjagten, skal disse formaliteter være på plads inden den 9. juni. Ellers er det for sent.

Kurset arrangeres af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: