Boganis jagtbreve

Liv og død i fri luft

Foto Redaktionen

»Boganis’ jagtbreve« af Wilhelm Dinesen i den nye pragtudgave er stadig fængende læsning. 

De vilde dyr, de stille timer om morgenen, de festlige måltider sidst på dagen. “Boganis’ jagtbreve” er genudgivet på Lindhardt og Ringhof til gavn og glæde for nye generationer.

Wilhelm Dinesens stemningsfulde tekster har fået rammefortællinger af Uffe Ellemann-Jensen og Kjeld Hillingsø og fremstår ellers som før.

Vi kender i dag bedst den danske officer som manden bag bindene med “breve” og som selveste Karen Blixens beundrede og højt elskede far.

Eventyreren med fødeåret 1845 gjorde sig heldigt bemærket under slagene ved Dannevirke i februar 1864 og igen ved Dybbøl et par måneder senere.

Han ville siden have revanche for Danmarks forsmædelige nederlag mod preusserne og greb derfor til våben igen under den fransk-tyske krig i 1871 på fransk side.

Men den tapre landsoldat og ivrige jæger var samtidig en følsom sjæl. Han havde efterhånden set lidt for mange liv ende før tid under frygtelige pinsler.

“Jeg havde deltaget i den fransk-tyske krig, set håbet om oprejsning fra 1864 glippe, havde derefter været tilskuer ved Borgerkrigen i Paris og var blevet vammel...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: