Når det endelig skal være, så skal skuddet naturligvis sidde optimalt. Mens Kim Lindgren går i dybden med argumenterne for det velplacerede bladskud, så gør Niels Busch det kort og fyndigt i sin kommende bog, ONE SHOT.

Niels er en utrolig dygtig riffelskytte, som jeg i første omgang kender fra elgbanen på Amager uden for København og i nyere tid, fordi han de senere år har leveret stærke, smukke og indlevede reportagebilleder til disse sider.

Og så er en han meget omhyggelig jæger, der går systematisk til værks.

Derfor lytter han. Noterer sig. Gør sig iagttagelser. Og sætter dem på papir.
Resultatet er en utrolig velfungerende og umiddelbar anvendelig guide til alle jægere, der skal ud på en vildtbane, der lige nøjagtig ikke er den hjemlige.

For erfarne bukkejægere ved naturligvis godt, hvor kuglen skal placeres på råvildtet. Men hvad nu, når der er tale om en anden europæisk art, en ibex i de spanske bjerge for eksempel eller en moskusokse i den snedækkede grønlandske tundra?. Hvor sigter man så?
Det er i disse situationer, at Niels Buschs ONE SHOT udfylder det hul, som den amerikanske dyrlæge, Kevin Robertson, efterlod, da han i slutningen af forrige årtusinde udgav sin The Perfect Shot om det afrikanske vildt, der blev fulgt op af Graig Boddingtons The Perfect Shot, North America.

Niels Busch træder her ind i en prominent række af skydeguidende personligheder, og han gør det med indsigt, stil og klare anvisninger på, hvor kuglen skal sættes, når det er et europæisk stykke vildt, der befinder sig for enden af sigtelinjen.

One Shot

ONE SHOT er illustreret med fotos af de omtalte dyrearter i deres relevante miljøer og suppleret af skematiske fremstillinger af dyrenes anatomi, som giver et meget nuanceret indtryk af, hvor det der ene skud, der klarer det hele, skal placeres.

ONE SHOT omfatter 25 europæiske vildtarter, hvoraf de 24 er pattedyr. Eneste fugl i dette selskab er tjuren.

ONE SHOT udkommer kun på engelsk, den vil være at finde ude i de danske jagtbutikker lige her op til bukkejagten, og den vejledende udslagspris er 199 kroner.