Stadig flere jægere holder sig opdateret om revirets vildt og dets bevægelse ved hjælp af et eller flere vildtkameraer. Personligt har jeg brugt vildtkameraer i forbindelse med overvågning af især råvildt i cirka 25 år. De første vildtkameraer, jeg anvendte, bestod af en hård plastboks indeholdende et billigt kamera og en sensor af samme type, som også blev brugt i tyverialarmer. Der var ikke mange indstillingsmuligheder, men når sensoren blev aktiveret, tog kameraet et billede i sort/hvid. Billedet blev lagret på en filmrulle, som typisk kunne indeholde 24-36 billeder. Filmrullen skulle efterfølgende fremkaldes hos fotohandleren.

Selvom nutidens vildtkameraer stadig er et kamera indbygget i en hård plastboks, er den tidligere besværlige, og bekostelige fremstilling af billeder i dag både nemmere og billigere, da selve kameraet i nutidens vildtkameraer er erstattet af et digitalkamera.

Alle optagelser bliver, modsat de tidligere filmruller, i dag lagret på et SD-kort (hukommelseskort), som afhængig af, hvor stor kapacitet SD-kortet har (angives i GB eller Gigabyte), kan indeholde tusindvis af billeder og videoklip.

Som alle ved, har den digitale udvikling kørt i overhalingsbanen i mange år, hvorfor vi i...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: