Foto: Kim Lindgren

1INDLEDNING

Vi skal ikke mere end blot 15 år tilbage i tiden, før udvalget af vildtkameraer på det danske jagtmarked var ganske begrænset, i hvert fald hvis man sammenligner med udvalget i dag.

De første vildtkameraer, jeg stiftede bekendtskab til, købte jeg i USA for mere end 20 år siden. Disse amerikanske vildtkameraer, som formentlig også var fremstillet i Asien, var primitive og billigt fremstillet kameraer, hvor billederne blev lagret på en filmrulle. Når kameraet havde taget 24 billeder, skulle filmrullen fremkaldes hos fotohandleren, hvilket udover at være tidskrævende, også var en bekostelig affære.

Hvis vi springer frem til i dag, nyder vi jægere godt af, at den digitale udvikling har kørt i overhalingsbanen i mange år. Dette betyder, at vi i dag kan købe vildtkameraer i alverdens afskygninger, i form af forskellige mærker, modeller, størrelser, priser med mere, hvorfor muligheden for at købe et vildtkamera, som opfylder den enkelte jægers behov, aldrig har været større end den er i dag.

Det store udvalg har desværre også en negativ effekt, da de fleste jægere, som køber et vildtkamera, og det er uanset, om det er i den dyre eller billige ende, ofte har svært ved at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: