Krondyrtatar med syltede svampe og brombær

 

4 personer (forret)

350 g krondyr, mørbrad eller filet.

1 skalotteløg

1 spsk kapers

1,5 spsk. olivenolie

1 spsk. friskrevet peberrod

0,5 spsk. grovkornet sennep

Salt og peber

20 tørrede morkler

1 dl æbleeddike

1 dl vand

1 dl sukker

3 laurbærblade

1 stor pastinak

Olie til stegning

75 g brombær

Brøndkarse

0,5 dl mayonnaise (gerne trøffelmayonnaise, hvis det kan fremskaffes)

Hak mørbraden fint i hånden. Vend med finthakkede skalotteløg, kapers, olie, peberrod, sennep, salt og peber.

Bring eddike, vand og sukker i kog. Tilsæt de tørrede morkler og laurbærblade. Lad det simre i 5-7 minutter og lad det trække minimum 10 minutter efterfølgende. Lav gerne en stor portion, da de holder sig fint på køl i   syltelagen.

Skær pastinakken millimetertynd på et mandolinjern. Varm olien op til 160 grader og steg pastinakstrimlerne af et par omgange, til de er gyldne og sprøde. Læg på fedtsugende papir.

Kom tataren på tallerkner. Top med lidt mayonnaise, brombær, syltede morkler og pastinakchips. Pynt af med en smule brøndkarse.

 

 

Krondyrruller med chorizo og linser

4 personer

600g skært, mørt krondyrkød i skiver. Kunne f.eks. være inderlår eller...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: