Der er et yndigt land, det står med brede bøge – og som vil blive ved med at bestå, så længe bøgen spejler sin top i bølgen blå. Så lyrisk og smukt beskrev Adam Oehlenschläger vores land i 1819 – sikkert i en flot maj måned. Han er også forfatter til flere inspirerende skrifter og prosa om livet som jæger i f.eks. Jægervise og Jægernes Sang til Jagtherren og Jagtfruen. Det er interessant at læse om så kreativt et menneske, og om hvordan han på skrift formåede at formulere sig med største elegance. Det er også ret vildt at tænke på, at vi efter 200 år stadig kan spejle os i Oehlenschlägers tekster som jægere, og som danskere gennem vores nationalsang.

Foto: Betina Hastoft

Jeg beundrer mennesker med stor kreativitet, og jeg har altid været nysgerrig efter at undersøge og vide, hvor deres kreativitet kommer fra. Desværre går folk jo ikke rundt med et skilt på ryggen, og spørger man ind til folk, så synes de ikke selv, at de er særlig kreativt interessante. Flittige læsere af nærværende blad har givet tidligere stødt på flere af mine skriverier i form af min artikelserie ’Jæger med Hjerte’. Her har jeg flere gange, med en jægers skarpe øje, forsøgt at portrættere en erfaren...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: