Foto: Arkiver og Shutterstock

Selvom Parson Russell terrier måske er et nyt racenavn i manges ører, så er det dog en race, som reelt er udgangspunktet for Jack Russel-terrieren, og i mange år er de to racer faktisk blevet betragtet som én og samme.

Det hele tog sin begyndelse i første halvdel af 1800-tallet, hvor den engelske landsbypræst John Russell påbegyndte avlsarbejdet med at skabe den perfekte terrier til sin store lidenskab, nemlig rævejagt. Udgangspunktet for hans avl var efter sigende en lille hvid blandingsterrier, købt af den lokale mælkemand, med pletter af orange pels på hovedet, og som lød navnet “Trump”.

Med øje til nutidens politiske landskab er det en anekdote, som det er vanskeligt ikke at finde uhyre underholdende.

The Sporting Parson

I det lille lokalsamfund gik John Russell under navnet ’The Sporting Parson’ (Den jagende præst), fordi han altid fandt lejlighed og undskyldning for at være på rævejagt. Dengang jagede man ræve til hest. Det var ikke nødvendigvis de stort anlagte hubertusjagter – i de fleste tilfælde var man maksimalt en håndfuld ryttere.

John Russell havde typisk et kobbel af drivende hunde med sig, som fandt og eftersatte ræven, men gik ræven i grav, hvilket...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: